Російський президент Володимир Путін нарешті пояснив, чому не відповідає на спроби українського лідера Петра Порошенка зв'язатися із ним і поговорити по телефону.

Втім, версія кремлівського очільника дивує – він запевнив, що "не хоче брати участь у його (Порошенка) виборчій кампанії":

"Річ не в тім, що я просто ухиляюся і не хочу з Петром Олексійовичем розмовляти, річ не в цьому. Річ у тім, що я не хочу брати участі у його виборчій кампанії", — заявив він.

Більш того, Путін відкрито звинуватив українську владу у тому, що вона "майстерно створює кризові та провокаційні ситуації і негайно перекладає відповідальність на Росію, після чого хоче тут-таки продемонструвати, що він успішно вирішує проблеми".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Ось нехитра комбінація, і я в цих комбінаціях не хочу брати участі і не буду", — додав президент РФ.

Дивіться: Путін пояснив, чому відмовився говорити з Порошенком

Не так давно, Володимир Путін пригрозив Україні продовженням бойових дій, обізвавши владу держави "партією війни". Він також запевнив, що продовжить спілкуватися з Порошенком, проте контакт дається важко.

Зі свого боку, президент України Петро Порошенко вважає, що Росія намагається отримати наземний коридор з окупованого Донбасу до окупованого Криму, захопивши Маріуполь і Бердянськ.

У Кремлі назвали цю заяву "абсолютно абсурдною", і додали, що телефонні переговори між президентами на плануються найближчим часом.

Дивіться: Путін відмовився від зустрічі у Нормандському форматі, - Геращенко

Нагадаємо, у російській столиці готові розглянути пропозиції щодо обміну полонених українських моряків, яких нахабно атакували військові РФ у Керченській протоці. Як повідомляв "Знай.ua", керівник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко попередив українців про загрозу повномасштабного вторгнення російських військ. Також "Знай.ua" писав, Служба безпеки України під час обшуків у приміщеннях Української православної церкви Московського патріархату викрила цілу мережу розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу.