Під час саміту G20, який нещодавно завершився у Аргентині, українські дипломати підняли найважливіше на даний час питання: події в Азово-Керченському регіоні, коли Росія обстріляла українські кораблі та захопила моряків.

Тому Кремль знову опинився під загрозою санкцій, вважає експерт із питань міжнародних відносин Максим Ялі.

"Інформацію було доведено, повістку саміту G20 в Аргентині було змінено. Про Україну говорив і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який особисто просив звільнити українських моряків, і канцлер Німеччини Ангела Меркель, і президент Франції Еммануель Макрон. Усі обговорювали ці питання із Володимиром Путіним і певний тиск було на нього вчинено", – підкреслив він в коментарі "Обозревателю".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ялі запевнив: Путін не міг одразу сказати "так, ми відпускаємо" українських моряків, тому що росіяни "тільки встали з колін".

"Можливо, річ у тім, що, як зазначив міністр оборони США Меттіс, Путін – поганий учень, до нього повільно доходить, що саме він є причиною агресивних дій Заходу щодо російського народу. Ось, коли нарешті після енної кількості санкцій до Путіна це дійде, тоді варто очікувати на результати. А зараз, звісно ж, потрібно очікувати на нові санкції, нові натяки, нові уроки для російського керівництва, що так робити не можна", – зауважив міжнародник.

Дивіться: під час атаки на українські судна у Керченській протоці були поранені шестеро моряків, - Клімкін

Нагадаємо, мати затриманого ФСБ українського моряка розповіла про його перебування в Росії. Як повідомляв "Знай.ua", міністр закордонних справ України Павло Клімкін підбив перші підсумки зустрічі із представниками НАТО у Брюсселі. Також "Знай.ua" писав, у Державному департаменті США вважають, що Росія повинна негайно звільнити членів екіпажів захоплених українських кораблів, інакше "будуть наслідки і біль з часом буде зростати".