Усі кораблі та катери, які належать Державній прикордонній службі України, переведено у режим повної бойової готовності.

Про це стало відомо із заяви голови ДПСУ Петра Цигикала.

корабель ВМС
корабель ВМС

Так, Цигикал заявив, що роботу прикордонників значно посилено після російської агресії по відношенню до кораблів ВМС України в Керченській протоці.

Відомо, що з 1 грудня прикордонників ввели до штату управління Морської охорони, а раніше морські прикордонні загони входили до складу сухопутних регіональних управлінь.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

ВМС України
ВМС України

"Щоб об'єднати зусилля, ми створили морське регіональне управління. Всі кораблі та катери Держприкордонслужби приведено у повну бойову готовність. Практично весь плавсклад знаходиться сьогодні у морі", - заявив начальник ДПСУ.

Також він додав, що українські прикордонники супроводжують судна до акваторії Азовського моря. Вони проводять роботи з надання інформації для рибалок та інших капітанів суден, які проходять Керченську протоку, про те що Росія може застосувати щодо них певні режимні заходи.

Варто нагадати, що за підсумками саміту G20 в Аргентині, президент країни-агресора зробив скандальну заяву про Україну і наш уряд. Путін заявив, що на чолі України стоїть "партія війни".

"Керівництво України - партія війни, і поки вони при владі, вона продовжуватиметься", - видав Путін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в молдовському місті Сороки, який знаходиться неподалік від кордону з Україною, близько 300 осіб підняли український прапор і скандували "Путін-геть!". Цю інформацію повідомили в Держприкордонслужбі України.

Відомо, що акція відбулася у суботу, 1 грудня. Скандування, прапор і людей було чути і видно по іншу сторону Дністра на території Вінницької області в селі Цекинівка Ямпільського району.

Нагадаємо, тисячі людей, сотні авто і глобальна паніка: на Донбасі коїться щось недобре.

Як повідомляв Знай.uа Порошенко пояснив, чого Україна вимагатиме від Путіна.

Знай.uа писав, захоплення українських моряків: російські "правозахисники" розповіли про умови утримання.