Служба безпеки України під час обшуків у приміщеннях Української православної церкви Московського патріархату викрила цілу мережу розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу.

Силовики звітують, що за останні кілька днів вони ретельно переглянули всі окремі адміністративні приміщення УПЦ МП та приватні будівлі, які належать представникам цієї конфесії.

"За результатами обшуків вилучено чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі", - додали в СБУ.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За дві доби вилучили 75 примірників брошури "Українська православна церква: Відносини із державою. Ставлення до АТО та церковного розколу. Питання і відповіді".

Експертиза Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз визнала, що це видання "містить пропаганду релігійної нетерпимості…ображає почуття громадян… у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть". Крім того іншим вилученим матеріалам кваліфіковані експерти також дадуть оцінку.

3 грудня стало відомо, що правоохоронці проводять обшуки у будівлях, які належать єпархіям УПЦ Московського патріархату.

Зокрема, силовики провели 8 санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі і Коростені. 30 листопада Служба безпеки України проводила слідчі дії за місцем проживання предстоятеля Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Павла.

Зазначалося, що слідчі дії проводяться у межах кримінального провадження за частиною 2 статті 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, розпалювання міжконфесійної ворожнечі).

Дивіться: СБУ проводить обшуки у намісника Києво-Печерської лаври

Нагадаємо, у Житомирі правоохоронці проводять обшуки у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі Української православної церкви Московського патріархату. Як повідомляв "Знай.ua", під час розгляду справи про державну зраду в Оболонському районному суді Києва підозрюваний колишній президент України Віктор Янукович не вийшов на зв'язок для останнього слова. Також "Знай.ua" писав, на Київщині правоохоронці затримали чотирьох осіб, котрі ймовірно причетні до розбійного нападу на громадян Туреччини.