Після проведення об'єднавчого Собору на церемонію вручення Томоса до Стамбулу український президент відправиться разом з обраним на Соборі предстателем Української автокефальної церкви.

Про це стало відомо завдяки заявою президента України Петра Порошенка, який він озвучив під час ефіру програми "Свобода слова" на одному з українських телеканалів.

Томос в Україні
Томос в Україні

"Потім вже (після Собору - ред.) предстоятель разом з Президентом поїдуть на Фанар у Константинополь, буде дуже урочиста служба Божа і на цій службі служитимуть два предстоятеля - Патріарх Варфоломій і новообраний предстоятель Української православної церкви", - заявив президент.

Варто нагадати, що співробітники СБУ провели обшуки в будинку і на фермі намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла. Також Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження про розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з українських телеканалів.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Чого тільки не творив Владика за 24 роки "правління" лаврою. Він безліч разів потрапляв у гучні скандали, ображав журналістів та порушував ПДР на святому "мерседесі", він навіть був депутатом від Партії регіонів у Київраді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку з прийняттям рішення синоду Вселенського патріархату, дата скликання Об'єднавчого собору буде визначено в грудні. Цю інформацію повідомив на своїй сторінці у Facebook архієпископ Чернігівський, речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

"В Київському Патріархаті, згідно з раніше досягнутими домовленостями, очікують офіційного отримання детальної інформації про прийняті синодальні рішення, у тому числі щодо підготовленого Статуту Церкви. Київський Патріархат висловлює надію, що спільними зусиллями всіх залучених до процесу сторін незабаром буде успішно завершено підготовчу роботу, Собор збереться і прийме необхідні рішення щодо об'єднання, обрання Предстоятеля Церкви та затвердження Статуту", - заявив Євстратій Зоря.

Нагадаємо, що насправді затвердив Вселенський патріархат.

Як повідомляв Знай.uа Невзоров пояснив, для чого Україні військове положення: Запахло ладаном.

Знай.uа писав, Парубій назвав Томос справою національної безпеки України.