Колишня очільниця Нацбанку Валерія Гонтарєва після звільнення з посади переїхала жити до Великобританії. За даними ЗМІ, разом із сином вона орендує двокімнатну квартиру в Лондоні, працює в Інституті міжнародних відносин Лондонської школи економіки.

Сина, до речі, влаштувала вчитися в Королівський коледж Лондона (King's College London). Де за рік навчання платить 610 000 гривень по курсу НБУ. Сама вона називала в одному з інтерв'ю своє нове житло "дуже скромним":

[quote author=""]"І як же мені було смішно, коли абсолютно божевільний

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також Гонтарева поскаржилася, що у Лондоні "колосальна бюрократія".

"Наприклад, процес зняття квартири начебто автоматизований. Брокера ти бачиш наживо, але документи в основному підписуєш по Інтернету. Однак кількість документів, перевірок та іншого — це більше, ніж ви можете собі уявити", - сказала вона.

Як відомо, Гонтарева очолювала НБУ від червня 2014 року. Навесні 2017-го вона написала заяву на звільнення за власним бажанням й не виконувала обов'язки голови НБУ майже рік. Офіційно народні депутати звільнили її з посади лише в березні 2018-го

Дивіться: Гонтарева уникала журналістів і відповідала у США на незручні запитання

Нагадаємо, Нацбанк змінив правила валютних операцій. Як повідомляв "Знай.ua", міжнародні резерви Національного банку України в жовтні виросли на $99 млн до $16,737 млрд, а на початку листопада завдяки розміщенню єврооблігацій Міністерством фінансів досягли $18,069 млрд. Також "Знай.ua" писав, Україна офіційно розірвала договір з Путіним.