Нацональний банк попереджає про зміни в порядку міжбанківських гривневих переказів в Україні.

Про йдеться на офіцйному сайті Нацбанку.

За словами представників регулятора актуалізував порядок міжбанківських переказів коштів в Україні в національній валюті у зв'язку із змінами українського законодавства. Відповідна постанова, яка вступає в силу, у вівторок, 2 жовтня.

гроші

Зокрема Нацбанк скасував таке правило, як використання печаток на документах, які подаються банком для відкриття і ведення кореспондентського рахунку, у тому числі в НБУ.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

НБУ наводить перелік рахунків, за якими не здійснюється зупинення видаткових операцій банку за виконання документів про арешт коштів банку та рішень суду за зверненням контролюючого органу.

Регулятор також оновив порядок резервування та відновлення функціонування своєї системи електронних платежів.

Нацбанк

Нагадаємо, в Україні може з'явитися національна електронна валюта, створена за технологією Blockchain.

Наразі спеціальна група займається розробкою проекту. Експерти додали, що нова електронна гривня полегшить українцям валютні операції та забезпечить більший захист коштів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Національний банк України ввів в обіг нові 20 гривень. Цей зразок 2018 року не лише отримав оновлений дизайн, а також має кращий захист від підробок. У НБУ зазначили, що гроші в обігу разом з банкнотою зразка 2003 року, обмінювати їх не потрібно.

Також Знай.ua писав про те, що скандальна чиновниця, яку суспільство жорстко розкритикувало за роботу в державній структурі, вирішила створити нову схему, як "обчистити" і без того бідне українське населення.

Гонтарева заявмла про створення нового медичного проекту, який нібито полегшить життя простим українцям.

Дивіться: Як друкуються гроші в Україні