Європарламент виступив за припинення реалізації проекту газопроводу Північний потік-2. Про це йдеться в прийнятій в середу, 12 грудня, резолюції.

Згідно з ухваленим рішенням, призначення даного проекту суто політичне, яке представляє небезпеку енергетичної безпеки Європи.

На засіданні Європарламенту проти продовження реалізації «Північного потоку-2» проголосувало 433 депутата, 105 висловили незгоду, а 30 утрималися. Відзначається, що ключова роль в відводиться Україні.

У документі зазначається, що Європарламент відводить Україні ключову роль в енергозабезпеченні Європи, а Nord Stream 2 європаламентарі назвали "загрозою європейській енергетичній безпеці".

"Члени Європарламенту засуджують будівництво газопроводу Nord Stream 2, який йде в обхід України, оскільки це політичний проект, який представляє загрозу європейській енергетичній безпеці. Тому вони закликають до його скасування", - йдеться в тексті прийнятої резолюції.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, після завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" Росія може відкрито піти війною на Україну.

Про це попередив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час конференції FOTAR в Гамбурзі. Він пояснив, що Європа платить Росії за газ, а вона вкладе ці гроші в свою армію і незабаром європейцям доведеться бігти за допомогою до США.

Як повідомляв портал Знай.ua, Конгрес США виступив за санкції проти "Північного потоку-2" і закликав Євросоюз відмовитися від цього проекту.

Також Знай.ua писав, у Росії вибухнув магістральний газопровід компанії Путіна біля Путятіна