Після завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2" Росія може відкрито піти агресією на Україну.

Про це попередив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час конференції FOTAR в Гамбурзі, передає РАР.

"Я знаю позицію німецького уряду, що це — бізнес-проект. Однак, на схід від Одри ніхто в це не вірить", — підкреслив він.

При цьому він поставив риторичне питання: "Так що зупинить Володимира Путіна піти на Київ?".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Ви будете здивовані тим, кого я зараз процитую, але Ленін колись сказав, що капіталісти такі жадібні, що "продадуть нам мотузку, на якій ми їх повісимо", — сказав Моравецький.

У цьому контексті він пояснив, що Європа платить Росії за газ, а вона вкладе ці гроші в свою армію і незабаром європейцям доведеться бігти за допомогою до США.

"Північний потік 2" - проект магістрального газопроводу з Росії в Німеччину через Балтійське море довжиною понад 1200 км.

У січні 2018 представники США (Держсекретар США Рекс Тіллерсон) і Польщі заявили про опозицію щодо будівництва трубопроводу Nord Stream 2. Вони розглядають його як підрив Америки в цілому, енергетичної безпеки і стабільності.

Раніше ми писали, що американський президент Дональд Трамп в силах зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд, повідомляє Berliner Morgenpost.

За словами Сондленда, США ще не застосовували інструменти, які здатні нашкодити будівництва Північного потоку-2 або навіть зупинити його.

Якщо проект буде реалізований, європейські країни потраплять в газову залежність від Росії.

Нагадаємо, США ввели нові санкції проти російських компаній. Міністерство фінансів США розширила санкції проти Росії за анексію Криму і війну на Донбасі. Вони ввели додаткові обмеження щодо трьох фізичних осіб та дев'яти компаній.

Як повідомляв портал Знай.uа, американські президент Дональд Трамп може зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Знай.uа писав, США розірвали з Росією найважливіший ядерний договір.