Американський президент Дональд Трамп в силах зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд, передає Berliner Morgenpost.

За словами Сондленда, США ще не застосовували інструменти, які здатні нашкодити будівництву Північного потоку-2 або навіть зупинити його.

Якщо проект буде реалізовано, європейські країни потраплять в газову залежність від Росії.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"Якщо ця філософія не буде прийнята і проект Північний потік продовжиться, то у Дональда Трампа є багато інших інструментів в розпорядженні, я зараз не буду перераховувати все, щоб спробувати приборкати і зупинити проект" Гордон Сондленд

Крім того, посол зазначив, що Америка не намагається збільшити продажі зрідженого природного газу за допомогою зупинки будівництва російського газопроводу.

Нагадаємо, Швейцарський суд заборонив компаніям Nord Stream AG (власник газопроводу "Північний потік") і Nord Stream 2 AG (оператор будівництва "Північного потоку-2") вчиняти будь-які виплати "Газпрому".

Цю інформацію повідомила російська компанія в проспекті до випуску єврооблігацій, передає DW. Таке рішення було прийнято в якості тимчасових забезпечувальних заходів за позовом української компанії "Нафтогаз".

В документі йдеться, що згідно з судовим рішенням "всі виплати від цих компаній "Газпрому" направляються на швейцарських приставів".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" невідомо що німецький лідер сказала українським реформаторам, але після від'їзду Ангели Меркель в "Нафтогазі" заявили, що переходять до "плану Б", який, як відомо, передбачає компенсацію збитків України.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Росії в Рязанській області через прорив магістрального газопроводу стався масштабний вибух. На місці аварії почалася сильна пожежа, який висвітлив нічне небо.