США розірвали договір з Російською Федерацією про контроль над ядерним озброєнням, який був підписаний в 1987 році.

Відповідну заяву зробив діючий президент США Дональд Трамп.

Як відомо, угоду було підписано в 1987-му між США і СРСР. Вона забороняла ядерні ракети наземного запуску з діапазонами від 500 до 5500 км.

Підписували історичний договір Рональд Рейган і Михайло Горбачов. Після того, як угода набула чинності, було знищено майже 2700 ракет ближнього і середнього радіусу дії. Завдяки цьому ядерне протистояння Росії та СРСР зупинилося.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Зазначимо, що радник Трампа Джон Болтон є затятим противником договорів про контроль над озброєннями. Він вважає, що Росія порушує угоду від 1987-го.

Джон Болтон

Згідно з угодою, США може вийти з неї тільки через шість місяців.

За словами експертів, таке рішення спровокує найсерйознішу кризу в контролі над ядерною зброєю з 1980-х.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін продовжує нагнітати паніку щодо ядерної війни. Президент країни-агресора, який почав і веде не одну війну в світі, розмірковує, куди потраплять росіяни в разі ядерної війни. На його думку, вони чомусь повинні потрапити в рай.

За словами Путіна, Росія готова відповісти на ядерний удар. Він заявив, що Росія нічого не боїться і пригрозив невідомому ворогові неминучим відплатою і тим, що віртуальні "вони" – "просто здохнуть".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в Росії, у Калініградській області почалася модернізація військових бункерів для зберігання ядерної зброї. Фотографії зроблені супутником показали, що модернізація ведеться мінімум в чотирьох місцях по всьому регіону.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що перед тим, як підписати так званий договір про припинення Корейської війни 1950-1953 роки господар КНДР Кім Чен Ин не захотів віддати американському держсекретареві Майку Помпео список ядерних об'єктів країни.