У Росії в Рязанській області через прорив магістрального газопроводу стався масштабний вибух. На місці аварії почалася сильна пожежа, яка освітила нічне небо. Про інцидент повідомили в російських ЗМІ.

"В Путятинському районі сталася аварія на газопроводі, після прориву виникла пожежа", — пишуть ЗМІ, посилаючись на екстрені служби РФ.

За даними з мережі, магістральний газопровід належить компанії "Газпром трансгаз Москва", яку контролює Путін.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомили в Головному управлінні МНС по Рязанській області, 17:55 мск надійшла інформація про порив магістрального газопроводу в районі села Унгор Путятинського району.

Наголошується, що загрози населеним пунктам немає, ситуація під контролем. Однак на відео, яке поширюють в мережі, видно величезний яскравий стовп вогню, висотою в сотні метрів, який дуже важко назвати контрольованим.

"Аварійні служби перекрили засувки на газопроводі, на даний момент відбувається планове вигоряння газу", — відзвітували головні російські ЗМІ.

У свою чергу, МНС зазначило, що сталося загоряння трави. 24 людини рятувальної команди траву загасили, ліс залишився цілий.

"На життєдіяльність регіону пожежа не впливає, відключень будинків і підприємств немає. Ліквідацію пожежі проведуть шляхом перекриття засувок, потім спеціальні служби приступлять до ремонту на місці пориву", — заверли в прес-службі МНС РФ.

Раніше ми повідомляли, будівництво "Північного потоку - 2" перейшло на новий етап - найближчим часом розпочнеться укладання підводної частини газопроводу.

Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на заяву представника Nord Stream 2 AG.

Наголошується, що судно-трубоукладач Solitaire прокладе частину газопроводу у фінській виключній економічній зоні, а потім перейде на іншу ділянку. Пізніше Solitaire повинен буде почати укладання труб у водах Росії.

Solitaire - одне з трьох суден компанії Allseas, з якою в квітні 2017 року було досягнуто угоду про прокладання "Північного потоку - 2". Два інших судна - Audacia і Pioneering Spirit.

Нагадаємо, в Архангельську (Росія) в приміщенні ФСБ прогримів потужний вибух. За попередніми даними, в результаті інциденту постраждала одна людина.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у селищі Шуя Пріонежського району сталася пожежа у житловому будинку на вулиці Польова.

Також "Знай.uа" писав, у Мелітополі сталася дивна аварія, яка до кісточок налякала городян. Прямо на світлофорі раптово вибухнув автомобіль.