Девід Корнштейн, посол США в Будапешті звернувся із закликом до Угорщини відновити гарні відносини з Україною і не старатися заблокувати співпрацю Києва з НАТО. Про це пише Reuters.

"Якщо Україні не вдасться, Угорщина опиниться на передній лінії російської агресії", - зазначив він парламентському комітету.

Корнштейн переконаний, що Угорщина повинна "сформулювати пріоритети альянсів", адже Росія несе нову загрозу Україні та Європі.

"Зараз більше, ніж коли-небудь, Росія випробовує Захід", - запевнив посол.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ми глибоко переконані, що для союзників по НАТО найкращий спосіб просувати реформи в Україні - це розмовляти з Україною, а не блокувати участі України в НАТО", - додав він.

За словами Корнштейна, Угорщина, котра стійко залежить від російської нафти й газу, зараз грає з вогнем, заграючи з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Нам слід пам'ятати про загальну картину. Путін не зацікавлений в національному суверенітеті. Його бачення є неоімперським. Якщо Україні не вдасться, Угорщина буде на передній лінії російської агресії", - сказав він.

Державний секретар Міністерства закордонних справ Левенте Мадьяр сказав парламентському комітету, що розбіжності між США та Угорщиною не є стратегічними, і він сподівається, що діалог посприяє скорегувати їх. Про це повідомили у державному інформаційному агентстві MTI.

Як повідомляв Знай.uа, командир українських моряків гідно відповів агрессору.

Також Знай.uа писав, Порошенко пояснив, що означали його слова про Путіна і війну.

Також нагадаємо, що жалюгідне рабське існування змусило росіян прозріти. Політикою свого глави незадоволені вже понад 55% росіян.