Нагадаємо той факт, що в суботу, 15 грудня, "Опозиційний блок" провів закритий партійний з'їзд, де було обрано кандидату на майбутні президентські вибори. Також було обрано новогу голову політичної ради, ним став Борис Колесніков. Не відходячи від каси там же було внесено декілька змін до статуту партії.

Борис Колесников
Борис Колесников

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських журналістів, які посилаються на власні джерела в політичних колах.

Відомо, що партія висуне кандидатом в президенти народного депутата Олександра Вілкула, який під час з'їзду назвав кілька першочергових завдань партії.

Олександр Вілкул
Олександр Вілкул

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Моя мета, наша мета - зробити так, щоб наша партія була першою в країні", - зазначив він.

З'їзд проходив незабаром після розколу в партії. Однак новообраний глава Колесніков зазначив, що в "Оппоблоці" "ніякого розколу немає".

Варто нагадати, що глава "опозиційного уряду" Борис Колесніков закликав з'їзд партії об'єднатися навколо Олександра Вілкула. "У нас декілька завдань. Перша - домогтися миру. Друга – дати людям зарплату на Батьківщині. Шлях України – це не шлях вічної війни. Наш шлях – це позаблокова незалежна держава", - у своєму виступі зазначив Олександр Вілкул.

На з'їзді зазначили, що політсила готова брати участь у президентських і парламентських виборах. Крім того, на з'їзді обирали нового голову політради. Так, новим головою політради "Оппоблока" було обрано Бориса Колеснікова. Також на VIII з'їзді "Оппоблока" було прийнято рішення про внесення змін в статут політичної сили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що свіжа соціологія КМІС, ніколи не помічений у симпатіях до опозиції, приніс відразу кілька сенсацій. І найголовніша з них - це рейтинги "Опозиційної платформи" та її кандидата Юрія Бойка.

Так політолог Василь Вакаров прокоментував у себе в Facebook результати свіжого соцопитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Нагадаємо, політолог Золотарьов: рейтингові проблеми і Бойко і Рабиновича почалися задовго до історії з "єдиним кандидатом".

Як повідомляв Знай.uа Ганна Геранова: Бойко попрощався з оппоблоком і пошкодував про це.

Знай.uа писав, Оппоблок: ми не дамо ні одного голосу за диктаторські ініціативи Порошенко.