Дане рішення було ухвалено на позачерговому засіданні Синоду УПЦ МП 17 грудня. Священнослужителі провели позачергове засідання Синоду, щоб дати оцінку Об'єднавчому собору 15 грудня.

Рішення звільнити з посад та заборонити служіння учасникам собору ухвалили на засіданні.

"Священний Синод звільнив з керування єпархією та заборонив у служінні митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, а також заборонив у служінні й зняв з посади єпископа Київської митрополії, митрополита Переявлав-Хмельницього і Вишневського Олександра", — оголосили після засідання.

Митрополит УПЦ МП Бориспільський і Броварський Антоній наголосив, що на соборі об'єдналися дві неканонічні структури, тому для "Української православної церкви це рішення немає ніякого значення".

"Як і раніше, в Україні є тільки одна канонічна церква, яку очолює митрополит Онуфрій. І це визначають всі помісні православні церкви", — вказав митрополит.

"Українська православна церква жива, вона діє, вона служить своєму народу", — додав Антоній.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Після створення в Україні єдиної Православної церкви — у державі припинили існування УПЦ Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. Вони саморозпустилися, а нова церква вважається їхньою спадкоємицею.

Разом з тим, УПЦ Московського патріархату продовжить існувати окремо, однак її присутність в Україні більше не відповідає канонам.

Нагадаємо, Московський патріархат екстрено зібрав Синод через Єдину Українську Церкву.

Як повідомляв "Знай.ua", у Константинополі в ході церковної служби за присутності представника Вселенського патріархату Варфоломія прозвучало ім'я нового глави Православної церкви України митрополита Епіфанія.

Також "Знай.ua" писав, Епіфаній пояснив Онуфрію новий статус.