Українська православна церква Московського патріархату терміново зібрала 17 грудня позачергове засідання Священного Синоду.

За попередніми даними Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, представники церкви на чолі з митрополитом Онуфрієм зібралися на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

"Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Кам'янець-Подільський і Городоцький Феодор", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Серед учасників також присутні митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду, керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Уточнюється, що представники церкви розглянуть питання, "пов'язані з викликами, які зараз стоять перед Українською Православною Церквою", які саме поки неясно.

Цікаво, що у Московському патріархаті різко відреагували на результати Собору і заявили, що канонічне значення його проведення, як і результати, "дорівнюють нулю".

Глава УПЦ МП Онуфрій після завершення об'єднавчого Собору втратив титул митрополита Київського і всієї України. Тим часом США підтримали Україну, назвавши результати об'єднавчого Собору історичною подією.

Дивіться: Як обирали голову української помісної церкви?

Нагадаємо, Ярош відкрив полювання на Московський патріархат.Як повідомляв "Знай.ua", у Константинополі в ході церковної служби за присутності представника Вселенського патріархату Варфоломія прозвучало ім'я нового глави Православної церкви України митрополита Епіфанія. Також "Знай.ua" писав, Епіфаній пояснив Онуфрію новий статус.