Перший президент України Леонід Кравчук висловив думку, що у випадку окупації всієї території України Росія перестала б існувати. За його словами, у агресора не вистачить військ і бюджету, щоб утримати Україну.

Леонід Кравчук вважає, що якби Росія окупувала всю територію України, то протягом року Рф перестала б існувати. Про це він заявив журналістам 18 грудня.

"Україну ніхто не зможе здолати, я вам скажу щиро. Якби зараз Росія зійшла з розуму і прийшла в Україну, окупувала її, то через рік Росії б не стало. Тому що в Україну треба привести половину війська, майже 70% бюджету, щоб її тримати в спокої, а це непросто", - сказав Кравчук.

За словами екс-президента, Росія навіть з Кримом не може впоратися.

"Вона (Росія – ред.) з Кримом не може впоратися, а Україну вона тримати не зможе", - сказав Кравчук.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Він додав, що керівництво Росії розуміє наслідки своїх дій.

Дивіться: Кравчук заявив, що діючий парламент більш національно-патріотичний:

Нагадаємо, Леонід Кравчук заявив, що тиск Заходу і світової спільноти на Росію є єдиним можливим способом повернення моряків, захоплених в полон російськими військовими в Керченській протоці 25 листопада.

Як повідомляв портал Знай.ua, Леонід Кравчук вважає, що наразі всі шанси перемогти у майбутніх президентських виборах є у лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко, а у Петра Порошенка занадто низький рейтинг, щоб довкола нього об'єднуватися.

Також Знай.ua писав, Леонід Кравчук разом з двома іншими колишніми президентами України -Віктором Ющенком та Леонідом Кучмою заявили, що сумніваються у необхідності введення воєнного стану в країні.