Чоловік, який за 500 гривень став "власником" вертолітного майданчику Віктора Януковича, уникнув суду.

Андрія Чернишова, фіктивного власника компанії "Амадеус Ко", якій належить КВЦ "Парковий", відомий в народі, як вертодром Януковича, звільнили від суду.

Таке рішення наприкінці листопада ухвалив Шевченківський райсуд Києва. Ухвалу розміщено на сайті державного реєстру.

Клопотання про звільнення від відповідальності Андрія Чернишова подала прокуратура через те, що спливли строки давності.

Чоловіку інкримінували фіктивне підприємництво з метою прикриття незаконної діяльності, за попередньою змовою групи осіб.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У 2010 році кілька спільників запропонували Чернишову зареєструвати на своє ім’я підприємство, до діяльності якого він у подальшому не мав стосунку. За це чоловіку заплатили 500 гривень.

За версією слідства, "Амадеус Ко" пізніше використовували для незаконного зайняття земельних ділянок на Парковій дорозі у Києві та будівництва там КВЦ "Парковий", який називають вертодромом Януковича.

Раніше правоохоронці казали, що до будівництва були причетні "особи з найближчого оточення" президента-втікача.

Фіктивне підприємництво, у якому обвинувачували Чернишова, є не вельми важким злочином і покарати за нього можна було лише протягом 2 років, тобто до 2012 року.

До слова, раніше від відповідальності також звільнили трьох інших осіб, причетних до створення "Амадеус Ко". Вони свою провину визнали, але покарати їх можна було також до 2012 року.

ГПУ з 2014 року розслідує справу про зловживання службовим становищем, розтрату бюджетних коштів, зловживання владою стосовно власника КВЦ "Паркового" – ТОВ "Амадеус Ко".

Сам "вертолітний майданчик" перебуває під арештом.

Нагадаємо, київський "вертолітний майданчик" Януковича привласнив донецький бізнесмен.

Як повідомляв портал Знай.ua, спільники "легітимного" досі заробляють космічні суми на вертодромі Януковича.

Також Знай.ua писав, найгучніша спецоперація - затримання посадовців часів Януковича, які підпорядковувалися колишньому міністру доходів та зборів Олександру Клименку - виявилася фарсом.