Згідно з указом Петра Порошенка №433/2019, розміщеному на сайті президента України, його позаштатний радник народний депутат від партії БПП Ольга Богомолець звільнена з посади. Раніше до цього, 6 грудня, вона заявила, що прийняла рішення балотуватися в президенти. На посаду радника Богомолець призначено 1 вересня 2014 року.

До цього, в 2014 році Ольга, після перемоги Майдану, на якому вона була провідним польовим лікарем, пішла кандидатом-самовисуванцем на президентські вибори, за підтримки соціалістів. За результатами голосування вона зайняла 8-е місце з 1.9% голосів.

Богомолець відома, перш за все, невдоволенням політикою МОЗ, зокрема, рішеннями Уляни Супрун. До цього Комітет з питань охорони здоров'я підтримав раніше направлену в Кабінет міністрів України постанову про звільнення виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я Супрун та її заступника Олександра Лінчевського.

Про це заявляла сама Богомолець під час засідання комітету, після чого одноголосним рішенням депутатів Уляну відправили у відставку. Таке рішення пояснюється невідповідністю зазначених осіб займаним посадам.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

В мережі користувачі часто звертають увагу на протиборство і взаємні випади Супрун та Богомолець, вважаючи, що вони займаються не тим, чим належить. При цьому більше здивування викликає поведінка Супрун, яка замість того, щоб намагатися виправити свою не надто ефективну діяльність, на думку українців, намагається всіляко продемонструвати свою неприязнь до радника президента. Крім того, як вважають деякі активісти, в. о. міністра охорони здоров'я не має достатнього авторитету, щоб приймати деякі з своїх рішень.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Міністерство охорони здоров'я, з яким конфліктує радник президента, закуповує протерміновані медичні препарати, мотивуючи це економією коштів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Ольга Богомолець вважає, що економічна криза в Україні викликана провальною політикою уряду Гройсмана.

ТакожЗнай.uа" писав, що у мережі висміяли рішення про перейменування медуніверситету імені Богомольця.