Створення єдиної православної церкви в Україні – історична подія, і зараз важливо не допустити провокацій з даного питання.

Про це у ефірі одного з телеканалів заявив народний депутат України від партії "Наш край" Сергій Шахов. Сьогодні, 20 грудня, у Верховній Раді повинні розглянути ряд питань стосовно нової назви УПЦ МП та те, як церкви будуть переходити в об’єднану церкву.

"Рішення потрібно приймати дуже виважено. Це справді дуже складне питання. Тому що я сам з Луганської області, у нас практично немає церков Київського патріархату. Є українська православна церква Московського патріархату і це дійсно сьогодні розділює людей", – розповів політик.

Шахов зазначив, що надання томосу має велике значення для України.

"Я голосував за звернення до Вселенського патріарха з приводу роз’яснень і з приводу автокефальної церкви. І справді, це історична подія, нікуди це не можна діти. Є грузинська автокефалія, є, якщо не помиляюся, в Словенії автокефалія. Вони чекали томос 51 рік", – розповів він.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

"Україна сьогодні на порозі історичних подій, і не можна допустити сьогодні кровопролиття через віру. На все воля Божа і на сьогодні треба об’єднувати людей, а не роз’єднувати через історію, через віру, через будь-що", – додав нардеп.

Шахов згадав і одну дуже важливу настанову, яку колись отримав, стосовно віри.

"Як говорив, я можу сказати, мій вчитель, митрополит Володимир (Сабодан). Я запитував: "Коли я десь в Європі, і немає, наприклад, храму, де я можу помолитися", він мені казав, що "Храм у душі у тебе. Помолися і Господь тебе почує", – розповів політик, зазначивши, що сьогодні всім українцям важливо виявити розуміння.

"Тому я закликаю кожного українця не вестися ні на які сьогодні там розгардіяші, які будуть пропонувати. І все ж таки, якщо приймає священик рішення перейти в об’єднану церкву, яка сьогодні повинна бути в нашій державі, ніякої провокації і вандалізму не повинні допустити", – зазначив він.

Дивіться: Сергій Шахов закликав уряд саморозпуститися

Нагадаємо, Шахов показав, чому на нинішню стипендію студентам не прожити.Як повідомляв "Знай.uа", Шахов закликав депутатів підтримати українських шахтарів. "Знай.uа" писав, Шахов розповів про катастрофічний рівень життя в Україні.