В 2018 році Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки, яка безпосередньо підпорядковується СБУ, було заблоковано понад 300 Інтернет-ресурсів, про що повідомляє відомча прес-служба.

Як випливає з повідомлення, СБУ блокувала виключно сайти, які використовувалися Росією для ведення гібридної війни проти України, а також поширення неправдивої інформації. Крім того, обмежена робота ресурсів, які застосовувалися міжнародними злочинними угрупованнями для поширення деструктивної інформації.

У відомстві підкреслили, що протягом усього року підвищена увага приділялася інформаційній сфері та профілактиці в ній правопорушень. В рамках проведення заходів були прийняті заходи превентивного впливу до 220 адміністраторів різних Інтернет-співтовариств з загальною аудиторією в більш ніж 10 млн користувачів, які поширювали матеріали деструктивного змісту.

Озвучена також інформація про досудові розслідування, які СБУ проводить в рамках ведення 83 кримінальних справ. Вони порушені стосовно адміністраторів та власників Інтернет-спільнот, які містять антиукраїнський контент. Правопорушники цілеспрямовано поширювали брехливу інформацію, а також відкриті заклики до повалення чинної української влади і всього конституційного ладу. Крім цього, вони мотивували своїх підписчиків брати участь у масових заворушеннях та інших протиправних акціях.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

23 громадянам України, які брали безпосередню участь у розміщенні та розсилці деструктивних матеріалів, було повідомлено про підозру, 15 отримали обвинувальний вирок у суді.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у настоятеля Лаври СБУ виявила розкіш, яка нікому й не снилася.

Як повідомляв портал "Знай.uа: суд частково ухвалив клопотання СБУ та прокуратури в тому, щоб встановити терміни ознайомлення Савченко і Рубана з матеріалами кримінальної справи.

ТакожЗнай.uа" писав, що колишній співробітник СБУ підозрюється у плануванні вибуху залізничної дороги.