Якщо в Німеччині приймуть закон про імміграцію, який передбачає скасування пріоритету для громадян Німеччини та інших країн Євросоюзу при прийомі на роботу, польський ринок праці покинуть півмільйона українців. А вони там вже стали вагомою частиною економіки.

Можливий відтік українських робітників з Польщі в Німеччину може негативно позначитися на польській економіці. Про це попередили у Спілці підприємців та роботодавців Республіки, пише Die Welt.

Польські бізнесмени стурбовані тим, що 19 грудня уряд ФРН затвердив проект закону про імміграцію, який передбачає скасування з 2020 року пріоритету для громадян Німеччини та інших країн Євросоюзу при прийомі на роботу. Якщо Бундестаг схвалить проект закону, кваліфіковані працівники з України матимуть шанс легально працевлаштуватися в Німеччині.

Фахівці порахували, що польський ринок праці покинуть півмільйона українців, а негативний сценарій передбачає, що їх буде в два рази більше.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Наразі в Польщі проживають близько двох мільйонів українців, більшість з них - трудові мігранти, лише кілька сотень звернулися за притулком.

Польський бізнес давно страждає від постійної міграції громадян в інші, більш багаті країни ЄС, у тому числі до Великобританії. Рівень народжуваності в Польщі становить 1,3 дитини на одну жінку, це вкрай низький показник.

У зв’язку з цим Союз підприємців і роботодавців Польщі закликає уряд залучати більше іноземних робітників і сприяти наданню громадянства.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці масово виїжджають за кордон: у Міністерстві озвучили точні цифри.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Польщу посунули в списку найбільш привабливих для українських працівників країн.

Також "Знай.uа" писав, що у Польщі українці складають абсолютну більшість іноземних працівників.