Як заявив колишній співробітник Пентагону, а нині експерт Атлантичної ради Майкл Карпентер, Російська Федерація стягує всі свої сили поблизу межі з Херсонською областю в окупованому Криму. Однак напад на Україну до президентських виборів, які відбудуться в 2019 році, він вважає малоймовірним. Про це повідомляє "Прямий", посилаючись на слова експерта.

Карпентер висловив стурбованість тим, що Росія концентрує всі свої війська в північній частині окупованого Криму, оскільки це є безпосередньою небезпекою для України і, в першу чергу, для мешканців Херсонської області.

Такі дії з боку країни-агресора дають в повній мірі пересвідчитись у великих скупченнях російських військових в Херсонській області і розвідувальних заходах. Вибір місця не випадковий – в цей регіон цілком може дістатися російська пропаганда з Криму. З цієї причини націленість Росії саме на Херсонську область цілком логічна. Стратегічна її цінність для окупантів обумовлена також і тим, що на території Херсонщини розташований канал, по якому поставляється питна вода на півострів. Однак, в той же час, початок військової операції до початку виборів вважається дуже малоймовірним. Експерт підкреслив, що якщо наступ все ж відбудеться, то не раніше, ніж після виборів.

За причиною такої поведінки Росії Карпентер закликав українські правоохоронні органи уважно стежити за цим напрямком і висловив надію, що це будуть робити і в Пентагоні.

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати
Показати ще

Також він підтримав нарощування присутності українських військових у Чорному морі, оскільки там присутні члени НАТО. Введення американських кораблів в Азовське море він, навпаки, не підтримав би, оскільки його використання регулюється українсько-російськими двосторонніми угодами.

Як сказав Експерт: "Я дійсно підтримую присутність військово-морських сил НАТО в Чорному морі, адже Чорне море – це не російське озеро. І ми ніколи не визнаємо його таким. Відбувається ось що: коли Росія порушує закон, робить щось, що суперечить міжнародним правилам, пан Путін дивиться по сторонах і вивчає реакцію міжнародного співтовариства. Якщо він не бачить реакції – він йде далі. Завжди. Завжди, під час цієї війни".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що кримський суд залишив під арештом до кінця січня українського моряка Андрія Шевченка.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Дмитро Медведєв повідомив про розширення Росією санкцій щодо фізичних і юридичних осіб України.

ТакожЗнай.uа" писав, що Путін у Мінську всіляко уникає переговорів щодо Азовського моря і Керченської протоки.