Люди без біографії в політиці можуть завдати шкоди Україні. Про це в ефірі Politeka.Online заявив лідер партії "Рідна країна" Микола Томенко.

За його словами, в Конституції є стаття, яка передбачає реєстрацію кандидата в президенти за умови, що він прожив останні 10 років в Україні. Однак, на думку Томенка, цією статтею можуть скористатися недобросовісні політики і запропонував внести зміни до законодавства.

"Я фразу "прожили 10 років" розглядаю як "що ви робили 10 років в Україні" та "яку політичну позицію займали". Що конкретно ви робили в країні. Я проти людей без біографії, ми вже отримали Верховну Раду з людьми без біографії, які, як виявилося, поміняли прізвища і ми навіть не знали, де вони раніше жили", – запевняє політик.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Томенко також виступив за подачу повної декларації кандидатами в президенти за останні 10 років.

"Ми не можемо дозволити (собі – ред.) людей без біографії. Ось ви, як особистість, як політик, як платник податків. Будь ласка, відзвітуйте", – заявив в ефірі Томенко, звертаючись до можливих політикам, які планують балотуватися в президенти.

Дивіться: Томенко про вибори президента України у 2019 році

Нагадаємо, українцям доступно пояснять тонкощі бюджету та податків в одному виданні. Як повідомляв "Знай.ua", Томенко викрив проросійських кандидатів на майбутніх виборах в Україні. Також "Знай.ua", писав, українцям запропонували новий "президентський тест".