Генеральною прокуратурою України направлено запит Слідчого комітету Россії про правову допомогу у справі притягнення до відповідальності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Цю інформацію повідомляє LB.ua.

Відомо, що документ направили у вересні. Даний факт підтверджують джерела BBC News Україна в правоохоронних органах. Звернення пов'язане з квітневими відкриттям в РФ кримінальної справи проти української посадової особи. Підстава – рішення Авакова про заборону допуску російських громадян на виборчі дільниці на материковій частині України. Тоді, 18 березня, в сусідній країні проходили вибори президента.

У Москві захотіли дізнатися про розслідування «фактів перешкоджання участі російських громадян» у Києві, Львові, Одесі та Харкові, надавши відповідні копії матеріалів.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Більш того, на думку СК РФ, ГПУ повинна була показати їм відомості про сім'ю Авакова, освіту, місце роботи, дати службову характеристику та ін.

Ще країну-агресора цікавило чи має міністр імунітет від кримінальної юрисдикції інших держав. Потрібні були і списки співробітників поліції, які виконували свої обов'язки в той день на території диппредставництв.

У відповідь на це на своїй сторінці у Facebook Аваков заявив, що прийняв таке рішення після того, як в РФ була направлена офіційна нота з вимогою не проводити вибори Путіна в тимчасово окупованих Криму і Севастополі.

Він зазначив, що російські силовики висловили готовність допомагати ГПУ в тих випадках, коли фігурантами кримінальних справ стали громадяни РФ.

"В такому разі я готовий дати свідчення по так званій справі про перешкоджання голосуванню на виборах Путіна в обмін на екстрадицію громадянина Януковича!". Арсен Аваков

Нагадаємо, актор і засновник Студії "Квартал 95", сценарист і продюсер Володимир Зеленський нещодавно розповів про зустріч з колишнім президентом України Віктором Януковичем, якого підозрюють у державній зраді.