Путіну висунули нову вимогу щодо війни на Донбасі, яка стосується санкційного пакету проти агресора.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це повідомляє австрійське видання Rheinische Post.

У повідомленні йдеться, що канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що поетапне зняття санкцій з Росії має бути прив’язане до врегулювання ситуації на сході України.

"Ще будучи міністром закордонних справ, я вважав за потрібне конкретним чином зв’язати поетапне скасування санкцій з позитивними кроками по Україні – те, що пропонував тодішній глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр. І першим кроком було б встановлення реального режиму припинення вогню на сході України", – наголосив Себастьян Курц.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Він додав, що минулими місяцями, прогресу у цьому питанні "практично не спостерігалося".

Нагадаємо, посол США в Україні Марі Йованович сказала, що її вимоги країни до Росії, які пов'язані з конфліктом на Донбасі, є принциповою позицією Вашингтона.

Вона дала відповідь на питання, що їй найбільше сподобалося в Україні. Йованович підкреслює:

"Країні треба закінчення війни. І я скажу, що мені не подобається в Україні. Це коли Росія продовжує воювати проти України на Донбасі. Це неправильно, що страждає цивільне населення".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Рада національної безпеки та оборони на засіданні 26 грудня запровадила додаткові санкції проти Росії.

Про це Громадському повідомив голова парламентського комітету з питань безпеки та оборони Сергій Пашинський.

Санкції стосуватимуться бізнесменів, політиків, депутатів, силовиків, які активно підтримували чи сприяли агресивним діям проти України.

"Був введений величезний пакет санкцій проти суб’єктів господарювання російської Федерації і фізичних осіб, які мають відношення до впровадження російської агресії", - сказав Пашинський.

Також Знай.ua писав про те, що постійний представник України при ООН Володимир Єльченко назвав кілька дієвих кроків, які допоможуть Україні прийти до миру, і які зупинять агресію РФ.