Посол США в Україні Марі Йованович сказала, що її вимоги країни до Росії, які пов'язані з конфліктом на Донбасі, є принциповою позицією Вашингтона.

Передає Новий Час.

Марі Йованович

Вона дала відповідь на питання, що їй найбільше сподобалося в Україні. Йованович підкреслює:

"Країні треба закінчення війни. І я скажу, що мені не подобається в Україні. Це коли Росія продовжує воювати проти України на Донбасі. Це неправильно, що страждає цивільне населення".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У цьому контексті посол Марі називає "протизаконним" той факт, що українські кораблі "не можуть вільно плавати в власних територіальних водах". "Трагедією", за її словами, є відрізаність Криму і частини Луганської і Донецької областей від решті України у зв'язку з конфліктом на сході.

"Позиція США принципова: ми закликаємо Росію виконати мінські угоди і завершити конфлікт. Росія повинна повернути в Україні 24 затриманих українських моряків, а також інших незаконно затриманих українців. Наші санкції, пов'язані з донбаським конфліктом, будуть залишатися в силі до того моменту, поки Росія не прибере з Донбасу свої війська. Так само будуть залишатися в силі кримські санкції, поки Росія не поверне півострів Україні".

Американський посол зазначає, що вона любить подорожувати по нашій країні.

"Моя остання подорож була в Бердянськ як раз перед недавньої російською агресією. Я зустрілася з моряками, які захищають Україну. Мені організували прогулянку на катері Гюрза", - ділиться Марі.

Дуже зворушливою вона назвала і свою поїздку в Станицю Луганську в Луганській області, де розташований один з пунктів пропуску.

"Я говорила з українцями, які живуть в зоні конфлікту, і зрозуміла, як їм складно проходити пропускні пункти. Але дивлячись на цих людей, я побачила, наскільки українці оптимістичні", - зазначає Йованович.

Нагадаємо, В ООН розповіли, як зупинити путінську агресію в Україні: не тільки санкції

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Путіна вирішили пожартувати над Великобританією несподіваним способом: на черзі нові санкції

Також "Знай.ua" писав про те, що Україна відправить в Польщу десятки дипломатів: що відбувається