У перший робочий день нового 2019 року президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої вони обговорили ситуації в Україні.

Путін з Макроном, зокрема, обговорили ситуацію в Азавському морі. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Стало відомо, що мова йшла про недавній інцидент в Керченській протоці, коли українські моряки були захоплені в полон Росією. У бесіді Путін назвав інцидент "провокацією".

Російські пропагнадисти відзначають:

"Продовжено обмін думками з внутрішньоукраїнської кризи з урахуванням української провокації в Керченській протоці 25 листопада 2018 року".

Щодо конкретних домовленостей у Кремлі не розповідають.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Президенти Франції та Росії також обговорили врегулювання ситуації в Сирії, зокрема процес написання нової конституції країни.

"Детально розглянуто проблематику сирійського врегулювання, насамперед, в контексті домовленостей про формування Конституційного комітету, досягнутих за підсумками зустрічі лідерів Росії, Туреччини, Німеччини та Франції 27 жовтня 2018 року в Стамбулі", - підкреслили в Кремлі.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель зажадали від Росії негайно звільнити захоплених біля Керченської протоки українських моряків без висунення будь-яких умов, а також забезпечити безперешкодне проходження суден через протоку.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Росії грубо відповіли на спільні вимоги Ангели Меркель і Еммануеля Макрона звільнити українських моряків.

Також Знай.ua писав, Кремль для обговорення мирного врегулювання на Донбасі та звільнення заручників може сісти за стіл переговорів лише Вашингтоном.