Російська Федерація нахабно просить членів Європейського союзу "не вчити" її. У зовнішньополітичному відомстві підняли бурю невдоволення через вимоги німецького і французького лідерів Ангели Меркель та Еммануеля Макрона відпустити українських моряків і забезпечити вільне судноплавство в Керченській протоці.

Про це пишуть європейські ЗМІ.

Меркель та Макрон
Меркель та Макрон

"Російська сторона продовжує забезпечувати свободу судноплавства в цьому регіоні у відповідності з наявними російсько-українськими домовленостями, внутрішнім законодавством і застосовними міжнародними нормами", – заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Також в МЗС Росії нахабно заявили про "погрози і провокації" з боку України.

"Замість того, щоб намагатися "вчити" Росію, закликаємо наших партнерів по нормандскому формату звернути увагу факти грубого порушення Києвом прав і свобод людини", – цинічно заявили в МЗС РФ.

Варто нагадати, що за сприяння власника низки українських обленерго у 2014 році французький політик Марін Ле Пен отримала "під вибори" 9,4 мільйона євро в російському банку.

27 грудня видання The Washington Post опублікувало матеріал, що розкриває деталі угоди, в якій з російської сторони були задіяні Олександр Бабаков (є одним з основних представників інтересів Росії в Україні і володіє 11 з 24 українських обленерго) і Геннадій Тимченко - основний підрядник проекту "Північний потік 2". Увага до цього залучив у своєму твіті аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії грубо відповіли на спільні вимоги Ангели Меркель і Еммануеля Макрона звільнити українських моряків.

Нагадаємо, єврокомісар озвучив сумні новини про "Північний потік-2": українському транзиту газу кінець.

Як повідомляв Знай.uа українців хочуть годувати російської піцою: лізуть і лізуть.

Знай.uа писав, крах російського бізнесу в Україні: які підприємства окупантів потраплять під заборону.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще