Заборонена в Україні Комуністична партія (КПУ) висунула кандидатом на пост президента держави свого лідера Петра Симоненка.

Незважаючи на декомунізацію і "заборону комуністичної ідеології" в Україні, її прихильники в підпілля не збираються і готові знову брати участь в президентських перегонах - їхній ватажок вже оголосив про намір балотуватись на найвищий пост в Україні.

Про це Петро Симоненко заявив у своєму відеозверненні в Facebook.

Як інформує прес-служба політсили, 3 січня у Києві пройшов 54-й позачерговий з'їзд Компартії, де і оголосили рішення про висунення Петра Симоненка. На офіційному порталі КПУ уточнюється, що за цю кандидатуру "проголосували одноголосно".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як свідчать фото зі з'їзду українських комуністів, він пройшов в напівпорожній залі, де нечисленні делегати похилого віку знову висунув кандидатом від своєї політсили Петра Симоненка, який керує КПУ з початку 90-х років минулого століття.

Гроші на заставу, яку виплачує кожен кандидат в президенти України, комуністи вирішили збирати "по партійним осередкам" - добровільними внесками і спонсорськими пожертвами, а начальником виборчого штабу призначено екс-депутат ВРУ Адама Мартинюка.

Варто зазначити, що Петро Симоненко балотувався на президентських виборах 2014 року, проте до голосування так і не дійшла - політик зняв свою кандидатуру.

Нагадаємо, Комуністична партія хоч і заборонена в Україні, але офіційно продовжує свою діяльність через судову колізію.

Симоненко після втечі до Росії часто з'являвся в ефірі пропагандистських каналів, де докоряє українській владі та вигаду різні фейки про Україну.

Як повідомляв портал Знай.ua, лідер забороненої в Україні КПУ Петро Симоненко влаштував гучний скандал з екс-нардепом Ігорем Марковим в ефірі російського пропагандистського телеканалу.

Також Знай.ua писав, головний комуняка України обізвати українців "неповноцінним народом" і закликав до розвалу України.