Російська Федерація планує розгорнути в Британії нову шпигунську мережу після розкриття дійових осіб у хімічній атаці у Солсбері, про що повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Daily Mail.

Як стало відомо, розвідувальні сили Британії вкрай стурбовані російськими спробами відновити свої позиції в країні. Місцеві чиновники вважають, що після провалу отруєння Сергій Скрипаля в Солсбері Головне розвідувальне управління Генерального штабу Росії ліквідували, а йому на зміну прийшла Служба зовнішньої розвідки, яка нині очолює всі розвідувальні операції.

Крім того, британська розвідка поділилася побоюваннями в тому, що для розвідувальної служби РФ виділяється більше ресурсів, а також надається більше свободи на території Британії, що, як вважають чиновники, відбувається безпосередньо на сьогодні. Це викликає великі побоювання, оскільки російські шпигуни більш професійні.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що російські служби заарештували Підлоги ділеп, уїла, який є громадянином Канади, США та Британії, звинувативши його в шпигунстві. Через тиждень після арешту влада США так і не дочекалися будь-яких пояснень від Росії. У той же час співробітники американських спецслужб анонімно повідомляють, що затриманий не працював на розвідку, унаслідок чого ділеп, уїла називають зовсім випадковою людиною, а всю історію з його участю – російською провокацією.

Як повідомляв портал "Знай.uа": 22-річний хлопець двічі протягом 2018 року відмовлявся отримувати порядку, а також не був у військкомат не маючи на те поважних причин, в результаті чого заробив собі кримінальне провадження за злісне ухилення від військової служби. Правоохоронцям хлопець пояснив свої дії тим, що проходити військову службу у нього немає бажання.

Також "Знай.uа" писав, що мережа підірвало відео про те, як дві українські бабусі, які проживають в США, переконують російського журналіста в тому, що Україна давня Росії. Як видно з ролика, журналіст підійшов до бабусь, однак вони не захотіли з ним спілкуватися. На питання про причини небажання розмовляти вони відповіли, що Росія атакує Україну і не дає жити спокійно.