Колишній депутат Верховної Ради від ВО "Свобода" Ірина Фаріон висловила думку, що немає ніякого сенсу вести розмови з російськомовними українцями, а відразу ж бити їх в обличчя. Як інформує replyua.net, відповідну точку зору вона висловила у відповідь на запитання журналістки сайту "Золочів. НЕМАЄ" про те, як відповіла б людям, які стверджують, що немає різниці, якою мовою.

"Нічого не збираюся їм говорити, просто знімаєш туфлі і даєш по пиці, і все. З подібними не говорять, нічого їм не доводять, їх маргіналізують, їх викидають за маргінес суспільства. Через них країна опинилася в війні, вони автори війни. Вони автори більше 11 тисяч вбитих на фронті. З тими людьми розмови не повинно бути ніякого. Тільки питання сили", - розлючено висловилася Фаріон.

Більше того, Ірина Фаріон поставила Україні у приклад досвід Чехії, яка в 1918 році, після трьох сотень років німецької експансії, вислала з країни всіх, хто не хотів вивчати чеську мову. Подібні радикальні заходи запровадив перший президент Чехословаччини Томаш Масарик.

Нагадаємо, скандальна Фаріон накинулася на білорусів: моральні каліки, більшої потворності не знайти.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Скандальна колишня парламентарій не стала вибирати виразів після того, як побачила, як білоруси не розуміли журналіста, який звертався до них їхньою рідною мовою. Фаріон запропонувала влаштувати для них спеціальну резервацію і використовувати подібну практику в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, Миколаївська область послала російську мову на три букви. Про це поінформувала прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Знай. ua писав, що скандальна Ніцой відбирала гроші за російську мову. Ніцой дала рецепт українізації країни.