Російських спостерігачів не пустять на президентські вибори в Україні, які відбудуться 31 березня 2019 року. Від них не прийматимуть заявки на реєстрацію.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Facebook.

Він розмістив пост на продовження теми ліквідації виборчих дільниць на території Росії, в якому виклав свою позицію щодо цього.

"Кілька днів тому, як і належить, направив листа директору Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Інгіборг Солрун Гісладоттір із запрошенням направити спостережну місію на президентські вибори в Україні. Серед інших цілком стандартних речей, зауважив, що МЗС України не буде приймати заявки про реєстрацію російських спостерігачів. Вважаю це за необхідне, коли мова йде про спостерігачів від країни-агресора і окупанта", – написав Клімкін.

Таке рішення міністр пояснив тим, що за прикладом уже існуючих прецедентів на Заході, Україна не може впустити спостерігачів від країни-агресора. За словами Клімкіна, ті, хто досі вірять у вільне волевиявлення на території Росії "під парасольками ФСБ", повинні відстоювати свою позицію у правовому полі.

Враховуючи те, який галас викликало рішення ЦВК закрити виборчі дільниці у РФ, маю дещо додати до цієї дискусії. Кілька...

Geplaatst door Pavlo Klimkin op Woensdag 9 januari 2019
Українці підтримали думку міністра. "Які виборчі дільниці можуть бути у ворога?", "Все правильно зробили", – написали користувачі в коментарях.

Як повідомляв портал Знай.ua, у ЦВК затвердили кошторис для проведення виборів Президента України. Сума становить 2,35 млрд гривень, а проведення виборів до Верховної Ради обійдеться в 1,94 млрд гривень.