Лідера політичної партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка офіційно висунули кандидатом в президенти.

Таке рішення прийняли на "Форумі демократичних сил". Там були представники "Громадянської позиції", партій "Хвиля", "Рідна країна", а також громадських об'єднань, передає ВВС.

Зазначається, що серед громадських організацій, які підтримали Гриценка - об'єднання переселенців та учасників АТО.

"Попереду важкий іспит. Не хочу бути чорним пророком. Але в найближчі десятиліття відбудуться не лише економічні війни, а й війни за ресурси. І Україна має вистояти", - заявив Гриценко.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Військовий стверджує, що як кандидат не "нестиме кота в мішку". Він планує оголосити всіх, хто у випадку його перемоги керуватимуть СБУ, МЗС, Міноборони та займуть інші посади.

"І це не будуть мої куми", - пообіцяв лідер Гиценко.

Також він стверджує, що не має жодних зобов'язанаь перед якимись спонсорами.

На захід прийшли депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Віктор Чумак, який є керівником виборчого штабу Гриценка та екс-депутат Єгор Фірсов, який також приєднався до команди Гриценка.

Крім того, зазначається, що Мустафа Найєм закликав Анатолія Гриценка, Андрія Садового (уже зареєстрований кандидатом у президенти) і Святослава Вакарчука "домовитися про об'єднання навколо одного кандидата".

Також на з'їзді були політики Микола Томенко, Микола Катеринчук, Володимир Огризко, Тарас Стецьків громадський активіст Віталій Шабунін і екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.

Після офіційного висунення Гриценко має подати документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом.

Партії можуть висувати кандидатів до 3 лютого, а останній день реєстрації - 8 лютого 2019 року. Проводити агітацію можна одразу після реєстрації.

Нагадаємо, Зеленський зачитав передвиборну програму: основні плани слуги народу з "Кварталу 95".

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський утер носа всім чиновникам і показав,яким має бути президент.

Також портал "Знай.uа" писав політологи оцінили шанси Зеленського на виборах.