Комік і керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський, який не так давно заявив про свій намір балотуватися в президенти і навіть зареєстрував свою партію, може стати в Україні новим Дональдом Трампом і повторити феномен американського лідера, вважає політолог Володимир Фесенко. Думку експерта передає видання Новий Час.

Коли Трамп йшов у президенти, ніхто не вірив у його перемогу, а багато хто навіть висміював кандидатуру, але бізнесмену вдалося сісти в президентське крісло Штатів. Журналіст Іван Яковина вважає, що Зеленський веде себе багато в чому так само, як і Трамп.

"Що ж у нас відбувається? Найгучніша умова участі в команді Зеленського ("відсутність досвіду в політиці"), а також залучення до написання програми "всіх нормальних українців" – це ж "трамповське" відділення себе і "доброго простого народу" від "продажної київської еліти", – написав журналіст.

"Зараз для тих, хто готовий його підтримати, він втілює носія "наших" претензій до "їх" політичного класу, і в першу чергу до чинної влади, персоніфікованої Порошенко. Це дуже сильна позиція, і її складно здути, просто вказуючи на різницю у вагових категоріях заслуженого головкому і молодого зухвальця. Тут легкість якраз перевага", – зазначив публіцист Леонід Швець у своїй колонці на порталі "Слово і Діло".

Раніше шанси Зеленського перемогти на виборах спробували оцінити в єврейському виданні jewishnews. Дослідницький центр Pew Research Center в 2018 році провів дослідження про спад антисемітизму в Україні і назвав її найлояльнішою євреїв країною в Східній Європі. Тому даний факт скоріше не може зіграти негативну роль у передвиборній гонці за єврейських коренів Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Знай.uа також писав, що про шанси коміка на перемогу говорять не тільки в Україні, але і у всьому світі – Зеленського називають "новим Саркозі".

Тим не менш, п'яного Зеленського нещодавно загребли копи – він кричав і навіть не міг пригадати своє ім'я. Таким "слугу народу" ви ще не бачили, але цей ролик вже розриває соціальні мережі і навіть був опублікований на офіційному каналі "Квартал 95".

Нагадаємо, Зеленський зачитав передвиборну програму: основні плани слуги народу з "Кварталу 95".

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський утер носа всім чиновникам і показав,яким має бути президент.

Також портал "Знай.uа" писав політологи оцінили шанси Зеленського на виборах.