Українські політики породили одне з найганебніших явищ – підкуп виборців. Воно супроводжувало українські вибори з перших років незалежності. З часом змінювалась лише форма, а суть залишалася та сама – задобрити виборця, щоб він віддав свій голос за "щедрого" кандидата.

Технології підкупу з роками лише еволюціонують. Почалося з того, що у 90-х підкуповували обіцянками. Однак люди швидко розчарувалися і щоб повернути довіру, кандидати перейшли від слова до діла. Таким чином, з 2000-х років почалася ера передвиборчих дитячих майданчиків, відремонтованих під’їздів, шкіл. Згодом до цього додалися продуктові набори – голоси просто купували "за гречку".

А останнім часом кандидати взагалі не напружуються і напряму купують виборців – грошима. До такого ганебного способу вдався і діючий гарант Петро Порошенко. Про це написав в Facebook відомий журналіст-розслідувач Олександр Дубинський.

Так, у селах і невеликих містечках, учасників "соціологічного проекту" Петра Порошенка, яким платять по 1000 гривень, змушують підписувати відповідні документи.

Виборцям роздають папірці із гучними назвами: "Анкета однодумців" та "Особисте зобов'язання".

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Ці "документи" багатьма виборцями сприймаються як зобов'язання голосувати за Порошенка в обмін на отриману тисячу.

Ось, що пише користувач, який надіслав ці документи:

"Глава ОТГ (об'єднана територіальна громада – ред.) зібрала людей в Будинку культури, роздали анкети і сфотографували паспорти та ІПН.
Люди похилого віку тепер думають, що якщо вони не проголосують за Порошенка їх посадять. В анкеті ж вказані статті які не можна порушувати".

Нагадаємо, у ЦВК спрогнозували масовий підкуп на виборах президента

Як повідомляв портал Знай.ua, політтехнологи почали будувати мережу для підкупу виборців

Також Знай.ua писав, як і на чому зможуть підзаробити прості україні на виборах 2019