Томос-тур на чолі з президентом України Петром Порошенком і главою ПЦУ Єпіфанієм прибув напередодні Водохреща, 18 січня, до Черкас.
Готуватися до візиту Президента почали заздалегідь. Студентам та викладачам черкаських вишів добровільно-примусово наказали відвідати захід у Черкасах. Перед приїздом Порошенка усе місто завісили тематичними біл-бордами.
А напередодні приїзбу гаранта комунальники активно очищали тротуари міста від снігу. Про це повідомила журналістка, мешканка Черкас Інна Ємець в Facebook, опублікувавши відповідне відео.

Зрнку 18 січня Черкаси заполонили правоохоронці. Місце поблизу музичного училища оточили, тож потрапити туди було проблематично навіть пішоходам.

На підступах в усіх перевіряли сумки. Щоб потрапити до місця зустрічі з Порошенком, потрібно було пройти через металошукачі.

Однак, незважаючи на всю ретельність підготовки міста до приїзду президента, як завжди щось пішлол нетак.
На це звернув увагу журналіст Олександр Дубінський. Він помітив, що всі офіційні фото та відео з візиту Порошенка в Черкасах зроблені таким чином, що видно лише одну частину площі від сцени, на якій перебували Порошенко з Єпіфанієм під час зустрічі з жителями міста - ліву.
Розгадати загадку для журналіста не стало проблемою. А щоб змогли це зробити й інші, Дубинський розмістив в мережі фото з підказкою.
"Ви звернули увагу, що всі офіційні відео з томос-туру Порошенка в Черкасах записані так, що видно тільки ліву від сцени частина площі? Знаєте чому?", - підписав журналіст фото.
Причина цієї "лівізни" томос-туру обведена на фото зеленим фломастером - жалюгідний стан облупленої будівлі, перед якою споруджено сцену.

Нагадаємо, у мережі оприлюднили ролик, на якому видно, як президент України Петро Порошенко вибив мобільний телефон з рук блогера, котрий намагався його зняти на відео.