Більшість кандидатів у президенти України виготовляють і розповсюджують агітаційну продукцію незаконно, про що повідомив глава МВС України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

Як заявив головний правоохоронець, отримані множинні звернення про роздачу друкованої продукції, розміщенні агітаційних матеріалів на білбордах, які не оплачені з рахунків виборчого фонду зареєстрованого кандидата.

Аваков написав у повідомленні: "Підкреслю: вся передвиборна агітація кандидата зобов'язана бути оплачена зі спеціального рахунку виборчого фонду та мати чітку інформацію про тираж, фірму-виробника та прізвища відповідального за випуск. Якщо ці умови порушені – така агітаційна продукція повинна бути прибрана, а порушники покарані згідно із законом".

Також він розповів, що станом на вечір п'ятниці, 18 січня в ЦВК надійшла інформація про відкриття рахунку виборчого фонду тільки двома кандидатами – Ігорем Шевченко і Андрієм Садовим.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Міністр зазначив: "На жаль, сьогодні кожен з нас може спостерігати на вулицях міст білборди і сітілайти декількох кандидатів, розміщених з оплатою з інших джерел, а не з виборчого фонду кандидата. Адже, як я зазначив, фонди відкрили тільки двоє, а палітра рекламованих кандидатів -на вулицях, інтернеті, пресі - налічує більше десятка".

За словами Авакова, теж саме роблять і ті політики, які на даний момент ще не зареєструвалися в установленому порядку в ЦВК, проте до цього публічно заявили про свою участь у президентських виборах. Зокрема, це стосується Петра Порошенка, Іллі Ківі, Олександра Вілкула, Юлії Тимошенко.

Міністр підкреслив, що це є "грубим порушенням Закону" і додав, що найближчим часом перевірки за даними фактами завершаться і за їх результатами будуть винесені санкції та реагування по кожному з таких випадків.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив за відкриття діалогу про введення подвійного громадянства.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Петра Порошенко в Черкасах розсердив місцевий житель, який поставив запитання про боротьбу з корупцією.

Також "Знай.uа" писав, що нардеп Шахов закликав надати допомогу переселенцям, які на даний момент перебувають за межею бідності.