У мережі опублікували фото американського корабля USS Donald Cook (DDG-75), який увійшов в акваторію Чорного моря. Його присутність має у намірах продемонструвати взаємодію ВМС у досягненні загальних цілей безпеки в цьому регіоні.

Про це заявило командування шостого оперативного флоту Військово-морських сил Америки в Twitter.

"USS Donald Cook перетнув турецькі протоки і увійшов до Чорного моря 19 січня 2019 року для проведення операцій морської безпеки на підтримку регіональних союзників і партнерів", - йдеться в повідомленні.

У Twitter також з'явилися інші фото ескадреного міноносця США, який проходить через протоку Босфор в темний час доби. При цьому на задньому фоні видно вогні Стамбула.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Сполучені Штати і ВМС США продовжують стояти поруч із нашими союзниками і партнерами на підтримку спільних регіональних інтересів і морської стабільності", - сказав командуючий офіцера корабля Метью Дж. Пауел.

Відзначимо, що корабель під назвою Donald Cook озброєний ракетами Tomahawk, кількість яких може варіюватися від 56 до 96. Також у американського есмінця є інше артилерійське, зенітне, ракетне і торпедного озброєння.

Нагадаємо, що Україні можуть допомогти зі збільшенням оборонного потенціалу Сполучені Штати Америка та НАТО. Держава очікує на допомогу у розвитку конкретних проектів в сфері енергетики та енергетичної безпеки.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", Україна запропонувала Росії провести 5 січня обмін полоненими в форматі 22 на 22 і 79 на 19.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що Росія перейшла червону лінію і до проведення президентських виборів в Україні, вестиме свою "партизанську війну".