У понеділок, 21 січня, стало відомо про те, що міністри закордонних справ країн Євросоюзу схвалили нові санкції проти чотирьох громадян РФ.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Санкції буде уведено через застосування хімічної зброї, повідомляє журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

"Вони передбачають заморожування активів і заборону на видачу віз для 4 громадян Росії, 5 сирійців і 1 сирійського юридичної особи. Імена опублікують трохи згодом", - уточнюють журналісти.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше повідомлялося, що посли ЄС узгодили санкції відносно чотирьох офіцерів ГРУ РФ. Серед них - агенту ГРУ "Олександр Петров" і "Руслан Бошіров", яких звинувачують в отруєнні Скрипаль в Солсбері.

Петров і Боширов
Петров і Боширов

Це перші санкції ЄС за використання хімічної зброї.

Нагадаємо, американська столиця таємно розробляє проект введення нових штрафних обмежень щодо компаній, які займаються будівництвом "Північного потоку-2".

Північний потік-2
Північний потік-2

Якщо ці санкції приймуть, то будівництво газопроводу по дну Балтійського моря може зупинитися. Про це заявив виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Хармс.

Як повідомляв раніше Знай.ua, днями стало відомо про те,що Туреччина відмовилася запускати поромне сполучення із анексованим Кримом через агресію Путіна у Керченській протоці.

Володимир Путін та Раджеп Ердоган
Володимир Путін та Раджеп Ердоган

Про це пише виданню ForPost з посиланням на коментар директора російського "держпідприємства" "Кримські морські порти" Олексія Волкова.

"Бажаного прогресу щодо відновлення поромного сполучення немає, тому що санкції тільки посилилися. Ситуація стала набагато складніша і значно посилилася, особливо після арешту українських військових кораблів", - заявив він.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

За його словами, запуск такого сполучення можливий лише в разі міжурядових домовленостей Росії та Туреччини.

Також Знай.ua писав про те, що Міністерство з питань тимчасово окупованих територій несподівано відмовилось показати українцям список юридичних та фізичних осіб, проти яких було введено нові антиросійські санкцій перед новим роком.