Святійший Патріарх Філарет відкрив з’їзд політичної партії "Батьківщина", який проходить 22 січня у Києві.

Філарет виступив зі вступним словом, в якому закликав українців до єднання.

Також патріарх подякував усім президентам, хто докладав зусилля для визнання помісної церкви, починаючи від Кравчука і закінчуючи Порошенком.

Крім того, Патріарх закликав партію Тимошенко продовжувати курс на єднання православ'я і держави.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Форум Єднання. Урочистий з’їзд ВО «Батьківщина» у день 100-річчя української Соборності.

Geplaatst door Юлія Тимошенко op Dinsdag 22 januari 2019

Як відомо, 22 січня Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" проведе урочистий з’їзд, на якому планується офіційне висунення Юлії Тимошенко на посаду президента України на чергових президентських виборах.

Дивіться: інтерв'ю з Філаретом

Нагадаємо, у Православну церкву України перейшли ще дев'ять парафій. Раніше вони належали до Московського патріархату, зокрема в Хмельницькій області до Єдиної православної церкви приєдналися шість релігійних громад УПЦ МП в Ізяславському районі. Мається на увазі прихід сіл Теліжинці, Закружцы, Пильки, Сухуженци, Чижівка і Присилки. Митрополит зазначив, що настоятелем всіх шести парафій є протоієрей Віталій Олійник.

Як повідомляв "Знай.ua", Петро Порошенко в ході офіційного візиту в Ізраїль зустрівся з заступником предстоятеля Єрусалимського патріархату, генеральним секретарем, архієпископом Аристархом.

Також "Знай.ua" писав, патріарх Філарет вважає назву української церкви неправильним перекладом та закликає змінити назву "Православна церква України".