Петро Порошенко в ході офіційного візиту в Ізраїль зустрівся з заступником предстоятеля Єрусалимського патріархату, генеральним секретарем, архієпископом Аристархом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зустріч президента України з патріархом Єрусалима Феофілом не відбулася. За інформацією агентства, Феофіл III "потрапив в лікарню і зараз у важкому стані в Тель-Авіві".

Член української делегації розповів агентству, що президент передав всі меседжі патріарху Єрусалимському Феофілу III через його заступника і отримав підтримку від Єрусалимської церкви.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Президент підкреслив, що ця подія назавжди збережеться в історії України в одному ряду з Володимировим Хрещенням і з проголошенням Незалежності, ставши актом її духовної незалежності", — йдеться у повідомленні прес-служби Порошенка.

Архієпископ Аристарх супроводжував президента до Храму Гробу Господнього. Там Порошенка помолився за припинення російської агресії, за мир і процвітання України. Глава держави поспілкувався з українськими паломниками, які прибули в Єрусалим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Філарет молився українською з радянських часів: унікальні історичні докази. Священик не боявся, що режим покарає його.

Ще в радянський час були переклади молитов українською мовою.

Надруковані вони з благословення патріарха Філарета, ще коли він був у сані митрополита Київського.

Про це повідомив священик Віталій Кравець, уродженець Тернопільщини, який зараз живе у Празі (Чехія). Він також оприлюднив цікаві фотографії.

Як повідомляв Знай.uа, Вселенський патріархат забув про Української православної церкви: куди поділи Томос. Головне релігійне подія України було марним?

Знай.uа писав, що родичі Єпіфанія розповіли про трагічну життя: батько кинув місячного сина і помер на заробітках. Тепер родичі, які все життя ігнорували владику, шукають з ним контактів.