Патріарх Філарет вважає назву української церкви неправильним перекладом та закликає змінити назву "Православна церква України".

Про це пише ТСН.

"Зараз поширюють невірну назву "ПЦУ" − Православна церква України. Правильно − Українська православна церква. Ми ж не говоримо Православна церква Росії або Православна церква Болгарії. Це необхідно виправити", − підкреслив патріарх.

На зауваження про те, що назва церкви офіційна, Філарет вказав на неправильний переклад.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Це не офіційно – це переклад, переклад неправильний. Треба говорити правильно – Українська православна церква", − зазначив Філарет.

Патріарху Філарету 90

Співзасновнику УПЦ КП Філарету (Денисенко) 23 січня виповнюється 90 років.

Його ювілей святкуватимуть у палаці "Україна", куди запрошені перші особи держави. Нині Філарет має титул почесного патріарха Православної церкви України. У грудні минулого року Рада прийняла рішення відсвяткувати його день народження на державному рівні.

Нагадаємо, родичі предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія розповіли про тяжке дитинство владики.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Філарет ніколи не боявся покарання, навіть за радянських часів молився українською.

Також Знай.ua писав, що скандальний народний депутат Михайло Добкін вставив свої п'ять копійок стосовно отримання Томоса та президента Петра Порошенка. Не зрозуміло що саме так не сподобалось нардепу, але він пригрозив главі держави повішанням.

Дивіться: Патріарх Філарет озвучив нову назву української церкви