Як відомо, 22 січня на з'їзді ВО "Батьківщини" кандидата в президенти Юлії Тимошенко показали фільм, де бразильський письменник нібито говорить, що саме Тимошенко "може керувати країною".

На наступний день відомий бразильський письменник Пауло Коельо почав заперечувати, що висловлювався на підтримку Юлії Тимошенко.

Про це Коельо написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Я ніколи не записував ні одного повідомлення про те, що підтримую її кандидатуру. Навіть якщо вона мені подобається як людина, українська політика - не моя справа", - написав Коельо.

Під час з'їзду ВО "Батьківщина", на якому Тимошенко висунули кандидатом в президенти, був показаний короткий фільм про неї.

У фільмі, згідно перекладу з іспанської, Коельо сказав: "Я зустрічався з Тимошенко двічі. У неї є харизма. Ще яка! Це дуже сильна особистість. Вона пройшла через багато випробувань. І у неї є унікальна особливість - вона здатна долати будь-які труднощі. Саме така людина може керувати країною".

Раніше повідомлялося, що 23 січня ще чотири політика подали документи в ЦВК, щоб їх зареєстрували кандидатами у президенти України на виборах 31 березня.

Документи подали: лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, депутат-мажоритарник Дмитро Добродомов, екс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз та заступник голови партії ВО "Свобода", депутат Львівської облради Руслан Кошулинський.

Юлія Тимошенко

Нагадаємо, блогер Катерина Золотарьова заявила, що політтехнологи голови партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко вирішили використовувати у своїй кампанії популярний кейс з фотографією яйця, яка набрала вже більше 50 млн "лайків" в Instagram.

Як повідомляв портал Знай.uа, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час урочистого XIV з'їзду партії офіційно заявила про балотування в президенти. Про це стало відомо завдяки прямій трансляції події в соціальних мережах.

Також портал Знай.uа писав, що святий Патріарх Філарет відкривав з'їзд політичної партії "Батьківщина", який проходив з 22 січня у Києві. Патріарх подякував всіх президентів, хто докладав зусилля для визнання помісної церкви, починаючи від Кравчука і закінчуючи Порошенко.