Президент Росії Володимир Путін в день пам'яті 75-річчям повного звільнення Ленінграда від блокади, який відбувався на кладовищі привітав людей зі святом. Про це в неділю, 27 січня, повідомляє видання "Бізнес.медіа" з посиланням на скандальне відео в соціальній мережі Twitter.

"Зі святом!", - Путін на Піскаревському кладовищі (Росія) скандально привітав людей.

Під час офіційно церемонії він поклав траурний букет до монумента "Рубіжний камінь" на Невському п'ятачку, потім відвідав Пискаревске меморіальне кладовище в Петербурзі. Але обурення викликали саме слова "зі святом", оскільки багато хто не вважає святом пам’ятну і трагічну дату.

Варто відзначити, що блокада Ленінграда, яка почалася 8 вересня 1941 року і тривала майже 900 днів. За цей час загинули, за різними даними, від 400 тисяч до 1,5 мільйона чоловік.

Крім того, під час зустрічі з людьми виникла позаштатна ситуація при якій Путін зупинив охоронця, який намагався стати між ним і жителями, підійшов до людей, привітав їх і потиснув руки. Деякі петербуржці знімали президента на смартфони.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Порошенко звернувся до всіх українців: це одна з наймасштабніших катастроф в історії. Президент запевнив, що повторення помилок не відбудеться.

Відомо, 27 січня в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, у пам'ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. Після цього в 2012 році до відзначення цієї міжнародної дати на державному рівні приєдналася і Україна.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на сторінці студії Квартал 95 з'явилося відео про те, як виглядає робочий день Зеленського, яке вже переглянули понад сотні тисяч разів.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі опублікували розміри збитків, які нанесені шатдауном в США.