Фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук відмовився балотуватися у президенти на виборах 31 березня 2019 року. Він підкреслив, що раніше неодноразово заявляв про відсутність президентських амбіцій.

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

"Мене цікавлять справжні зміни в країні. І щоб розставити всі крапки над" і ", зняти всі питання, офіційно заявляю: я, Святослав Вакарчук, не братиму участі в президентських виборах 2019 року", - зазначив Вакарчук.

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

Музикант також додав, що в нинішньому статусі може зробити більше для України, "ніж надівши краватку", але його команда буде працювати над перемогою проєвропейських сил.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Я буду працювати над тим, щоб привести до влади якомога більше молодих професіоналів - людей майбутнього, тих, для кого справедливість і державні інтереси - понад усе", - зазначив він.

Дивіться: Вакарчук відмовився від виборів

Як відомо, раніше Вакарчук під час свого перебування в Українському інституті в Лондоні заявив, що не хоче бути президентом, але, при цьому, він хотів би привести в українську політику якомога більше нових осіб.

Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")
Святослав Вакарчук ("Океан Ельзи")

"Я в грі. Ви скоро дізнаєтеся більше ... Я б хотів привернути в українську політику якомога більше нових осіб. Влада як така мене не хвилює. До політики підштовхує мене розчарування сучасним станом української політики. Мені нестерпно дивитися на ті особи на білбордах навколо Києва ", - сказав Вакарчук на зустрічі британсько-українського товариства.

Фронтмен гурту "Океан Ельзи", Святослав Вакарчук
Фронтмен гурту "Океан Ельзи", Святослав Вакарчук

"Подивіться на Ірландію. Вона втратила половину свого населення через голод (ірландський картопляний голод стався в Ірландії в 1845-1849 роках - ред.). Але країна жила далі, і зараз її ВВП вище, ніж в метрополії. Ми не повинні потрапити в пастку Путіна, не повинні пов'язувати питання російської агресії з президентською кампанією. Внутрішні питання - боротьба з корупцією і трансформація судової системи - ось що повинно бути в основі ", - підсумував артист.

Дивіться: "Справжні зміни залежать від нас", - Святослав Вакарчук

Дивіться: Гордон про різницю між Вакарчуком та Зеленським

Нагадаємо, передвиборчі програми Вакарчука та Зеленського порівняли у мережі. Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський показав Україні першу декларацію. Також "Знай.ua" писав, Вакарчук розповів правду про співпрацю з Порошенком.