Кандидат у президенти Анатолій Гриценко спростував слова генпрокурора Юрія Луценка про "зраду". Раніше Луценко в інтерв'ю виданню "Гордон" звинуватив Гриценка в тому, що той у буремному 2014 році нібито відмовився від пропозиції очолити Міністерство оборони або Генштаб ЗСУ.

Анатолій Гриценко прокоментував слова генпрокурора виданню BBC News Україна.

"Генпрокурор Юрій Віталійович Луценко бреше. Таких пропозицій мені не надходило", - заявив Анатолій Гриценко.

"Я відповідальна людина, і коли країні важко, то це не питання амбіцій. Якби була пропозиція очолити Міністерство оборони мені, а не Гелетею, то, очевидно, я прийняв би її. Але її не було", - запевнив Анатолій Гриценко.

А щодо пропозиції очолити Генштаб, то він назвав її "нереалістичною".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Начальник Генштабу - це старший військовий начальник, головнокомандувач військових сил. Людина, яка володіє питаннями тактики і стратегії, знає взаємодію всіх видів збройних сил, вміє планувати операції. Я не хочу надувати щоки - я цього не вмію. Я не командував корпусами чи арміями", - пояснив пан Гриценко.

Зазначимо, що у нещодавньому інтерв'ю виданню "Гордон" генеральний прокурор Юрій Луценко на питання про те, чи бачить він президентом Анатолія Гриценка, відповів:

"Ні, не бачу. Я вважаю, що людина, яка на моїх очах відмовилася обійняти посаду міністра оборони, начальника Генштабу або керівника інших силових структур після перемоги Порошенка, не може претендувати на те, щоб стати верховним головнокомандувачем".

Анатолій Гриценко: досьє, біографія, сім'я, компромат, фото і відео

На уточнення Дмитра Гордона, чи справді Юрій Луценко був очевидцем відмови Гриценка, генпрокурор відповів ствердно: "Так точно".

Сам Гриценко у коментарі BBC News Україна факт такої зустрічі за участі Луценка заперечив:

"Ми з ним не зустрічалися".

Нагадаємо, кандидат у президенти Анатолій Гриценко розповів про перекриття схем скупівлі голосів на виборах.

Як повідомляв портал Знай.ua, Анатолій Гриценко розкрив українцям правду про вибори. Він припускає зв'язок президента Порошенка з абсурдним рішенням.

Також Знай.ua писав, для Анатолія Гриценка його дружина досі є музою і натхненням, незважаючи на те, скільки років вони разом.