Кандидат у президенти України Анатолій Гриценко шокований нововведенням ЦВК, причому настільки, що дав своєму штабу доручення готувати позов до суду. Вся справа в праві кожного кандидата працювати з Державним реєстром виборців. Це необхідно для того, щоб виявити заборонені категорії громадян, а також запобігти фальсифікації.

Як розповів сам політик: "ЦВК видала мені реєстр та код/ доступ до нього. Але попередила: на цих виборах, на відміну від попередніх, я вже не зможу працювати з реєстром де і коли мені зручно - тільки в будівлі ЦВК, у їх спеціальному приміщенні, на їх спеціальному комп'ютері, тільки в робочі дні і тільки в робочі години 09:00-18:00. Я не зможу залучати до перевірки реєстру більше нікого, навіть зареєстрованих тією ж ЦВК моїх довірених осіб

Тобто - як кандидат я вже не існую, такими ігрищами на виборах вони мене вже зняли? Повинен припинити поїздки по Україні, зупинити агітацію і сидіти перед комп'ютером з 09:00 до 18:00, знаєте скільки? При кількості виборців у більш ніж 30 мільйонів, щоб перевірити реєстр з виставленими ЦВК обмеженнями - одній людині треба понад 6000 років! Стільки не живуть)

Такий «порядок по-новому», як виявилося, нинішній склад ЦВК затвердив минулої осені, 25 жовтня. Кажуть, з подачі СБУ, яка раптом занепокоїлася, щоб кандидат у президенти не продав реєстр виборців десь на базарі або передав його Путіну.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Анатолій Гриценко: досьє, біографія, сім'я, компромат, фото і відео

Риторичні, оскільки СБУ це його єпархія, питання до гаранта: він «у темі» чи «у долі»? Реагувати буде або промовчить?

А ось наш судовий позов до ЦВК - буде не риторичним! Тому що такі ігрища небезпечні для країни і в демократичній державі - неприпустимі!"

На закінчення Гриценко звернувся до всіх кандидатів з проханням про сприяння в запобіганні маніпуляцій з Державним реєстром виборців, а також запевнив, що його команда готова до співпраці у цій сфері.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Порошенко вирішив балотуватися на другий президентський термін.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Святослав Вакарчук після анонсування рішення йти в президенти передумав і відмовився.

Також "Знай.uа" писав, що куму головного антикорупціонера Холодницкого спіймали на отриманні хабара.