Команда кандидата на виборах президента України 2019 року Володимира Зеленського вже запланувала обіцяні перші кроки з одного пункту своєї програми. Основні скарги українців стосувалися низького рівня доходів, а ще більше – корупції в державній сфері.

Саме з цим гуморист обіцяє боротися у першу чергу, як йдеться у новому відео "Зе! Команди":

Володимир Зеленський на зйомках серіалу "Слуга народу-3"
Володимир Зеленський на зйомках серіалу "Слуга народу-3"

"Як працює антикорупційна система? Чим займається НАБУ (Національне антикорупційне бюро України)? Вирішуємо питання реалізації антикорупційного порядку, обговорюємо стратегії запобігання хабарництву. Детальна дорожня карта із реалізації антикорупційного порядку денного буде розроблена та впроваджена спільно з громадськістю", - йдеться у коментарі до випуску.

НАБУ
НАБУ

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У ході перемовин виявилося, що збитків державі хабарники завдали на 196 мільярдів гривень – і це тільки останні дані, насправді, якщо підрахувати суми, вказані у кримінальних провадженнях, вийде значно більше.

Кандидат у президенти України 2019 Володимир Зеленський
Кандидат у президенти України 2019 Володимир Зеленський

Тобто, це всі податки такого невеликого міста, як Рівне за 27 років Незалежності – гроші просто банально витягли з бюджету, тому уявляючи масштаби проблеми, будь-якому нормальному українцю стане не по собі. Проблема в тому, що тільки 9% зі всіх платників податків, знають – скільки віддають у бюджет. Інші просто сплачують своєчасно (або не дуже) і мало цим цікавляться, а дарма.

Володимир Зеленський (Квартал 95)
Володимир Зеленський (Квартал 95)

Враховуючи думки експертів зі спеціалізованих органів та версію економістів, Зеленський і його команда планують проведення наступних антикорупційних заходів:

"Слуга народу" (Квартал 95)
"Слуга народу" (Квартал 95)

- спеціалізованим антикорупційним органам буде забезпечена повна незалежність та автономія;

- Національне агентство з питань запобігання корупції потребує “перезавантаження”, а нове керівництво Агентства буде обране під контролем громадськості та міжнародної спільноти;

- Антикорупційний суд буде забезпечено усіма необхідними ресурсами для якісного і швидкого розгляду справ щодо корупційних злочинів;

- Служба безпеки України буде позбавлена невластивих функцій у сфері економіки та антикорупції і захищатиме безпеку країни;

- генеральний прокурор за участю громадськості та міжнародних експертів проведе реальну реформу прокуратури, очистивши її від осіб, негідних звання прокурора;

- органи, які відповідають за добір суддів та їх звільнення, потребують оновлення, яке так само буде проведене спільно з громадськістю та міжнародними експертами.

- Детальна дорожня карта із реалізації антикорупційного порядку денного буде розроблена та впроваджена спільно з громадськістю.

Дивіться: Як знищити корупцію?, - Володимир Зеленський

Нагадаємо, Зеленський втілив головну сцену "Слуги народу" у життя. Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський емоційно звернувся до любителів гречки. Також "Знай.ua" писав, Зеленський на зйомках "Слуги народу 3" показав своє справжнє обличчя.