Україна почала виплачувати борги по кредитах Міжнародному валютному фонду. Перший платіж на суму 88,5 мільйона доларів вже виплачено.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

Наступний платіж Україні доведеться зробити вже у вівторок, 5 лютого. МВФ отримає від України 257, 25 млн СПЗ (спеціальні права запозичення) за програмою Stand-by.

Наступні дві оплати по кредах передбачаютья на вересень 2019 року. Їх розмір сягне 114,3 млн СПЗ і 295, 5 млн СПЗ.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Всього протягом 2019 Україні доведеться виплатити 14,2 мільярда доларів (приблизно 417 млрд гривень) державного боргу. З них 56,4 млрд грн складають виплати за зовнішніми запозиченнями.

Раніше Рада директорів МВФ ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму $3,9 млрд, а також вирішила найближчим часом виділити у рамках цієї програми перший транш на $1,4 млрд.

Міжнародний валютний фонд планує протягом 2019 року виділити Україні два транші на загальну суму у 2,6 млрд доларів. Про це йдеться в останньому аналітичному звіті Фонду. Відзначається, що саме нова 14 місячна програма, яка була узгоджена з міжнародним кредитором ще минулого року передбачає вказані виплати.

Нагадаємо, українцям детально розповіли, які зобов'язання взала на себе Україна, щоб отримати черговий транш від МВФ, зокрема, що буде з розпочатими реформами та які ше потрібно провести.

Як повідомляв "Знай.ua", днями Україна отримала перший транш від Міжнародного валютного фонду в рамках нової кредитної програми stand-by. Експерти розповіли, як зміниться економічна ситуація та що буде з цінами на ринку нерухомості.

Також "Знай.ua" писав, що експерти шокували українців прогнозом на 2019 рік.